Recuperare mesaje WhatsApp: Sfaturi și trucuri pentru a-ți salva conversațiile șterse

Pierderea mesajelor importante pe WhatsApp poate fi o experiență frustrantă, mai ales dacă acestea conțin informații valoroase sau amintiri prețioase. Din fericire, există diverse metode și trucuri pe care le poți utiliza pentru a recupera conversațiile șterse, fie că ai un dispozitiv Android sau iPhone.

1. Backup WhatsApp: Soluția preventivă ideală

Cel mai bun mod de a evita pierderea mesajelor WhatsApp este să activezi opțiunea de backup automată. Această funcție salvează periodic conversațiile tale pe Google Drive (Android) sau iCloud (iPhone), permițându-ți să le restaurezi ulterior în caz de necesitate.

Activarea backup-ului automat:

 • Android: Deschide WhatsApp, accesează Setări > Conturi > Google Drive > Backup. Alege frecvența dorită pentru backup (zilnic, săptămânal, lunar) și activează opțiunea “Includ videoclipuri”.
 • iPhone: Deschide WhatsApp, accesează Setări > Conturi > iCloud > Backup chat-ului. Activează opțiunea “Backup automat” și alege frecvența dorită (zilnic, săptămânal, lunar).

2. Recuperarea mesajelor din backup-ul WhatsApp

Dacă ai activat backup-ul automat, poți recupera conversațiile șterse prin restaurarea backup-ului existent.

Restaurarea backup-ului WhatsApp:

 • Android: Dezinstalează și reinstalează WhatsApp. La pornirea aplicației, ți se va oferi opțiunea de a restaura backup-ul din Google Drive.
 • iPhone: Dezinstalează și reinstalează WhatsApp. La pornirea aplicației, ți se va oferi opțiunea de a restaura backup-ul din iCloud.

3. Vizualizarea mesajelor arhivate

Uneori, mesajele nu sunt șterse definitiv, ci doar arhivate. Poți verifica cu ușurință dacă există mesaje arhivate și le poți readuce în lista de conversații.

Vizualizarea mesajelor arhivate:

 • Android: Deschide WhatsApp, glisează spre dreapta pe o conversație, apoi atinge “Arhivare”. Alege mesajele arhivate pe care dorești să le readuci în lista de conversații și atinge “Dezarhivare”.
 • iPhone: Deschide WhatsApp, glisează spre stânga pe o conversație, apoi atinge “Mai multe” > “Dezarhivare”. Alege mesajele arhivate pe care dorești să le readuci în lista de conversații și atinge “Dezarhivare”.

4. Aplicații terțe de recuperare a mesajelor

Există anumite aplicații terțe care pot pretinde că pot recupera mesajele WhatsApp șterse. Cu toate acestea, este important să fii prudent cu astfel de aplicații, deoarece pot fi nesigure sau ineficiente. Utilizează-le doar din surse de încredere și citește cu atenție recenziile utilizatorilor înainte de a le instala.

5. Sfaturi suplimentare pentru a evita pierderea mesajelor WhatsApp

 • Activează notificările pentru mesaje: Asigură-te că primești notificări pentru mesajele noi, astfel încât să le poți verifica imediat și să le salvezi dacă este necesar.
 • Fii atent la ce ștergi: Citește cu atenție mesajele înainte de a le șterge pentru a te asigura că nu elimini accidental conversații importante.
 • Exportă mesajele importante: Poți exporta mesajele importante ca fișier text sau PDF pentru a le păstra ca backup suplimentar.

6. Recuperare mesaje WhatsApp: Precauții și limitări

Este important de reținut că recuperarea mesajelor WhatsApp șterse nu este întotdeauna garantată. Succesul depinde de o serie de factori, cum ar fi:

 • Tipul de ștergere: Mesajele șterse accidental pot fi mai ușor de recuperat decât cele șterse intenționat.
 • Timpul scurs: Cu cât a trecut mai mult timp de la ștergerea mesajelor, cu atât șansele de recuperare scad.
 • Modelul de telefon: Anumite modele de telefon pot fi mai compatibile cu metodele de recuperare decât altele.
 • Aplicațiile terțe: Utilizarea aplicațiilor terțe de recuperare a mesajelor prezintă riscuri suplimentare, cum ar fi expunerea datelor personale sau infectarea dispozitivului cu malware.

De asemenea, este important să fii conștient de limitările recuperării mesajelor WhatsApp. Chiar dacă reușești să recuperezi o parte din conversații, mesajele pot fi incomplete sau deteriorate.

Recomandări:

 • Fii vigilent: Evită ștergerea accidentală a mesajelor importante.
 • Folosește backup-ul automat: Activează backup-ul automat pentru a te asigura că ai o copie de rezervă a conversațiilor tale.
 • Fii atent la aplicațiile terțe: Folosește aplicații terțe de recuperare a mesajelor doar din surse de încredere și citește cu atenție recenziile utilizatorilor.
 • Consultă un specialist: Dacă ai nevoie de ajutor pentru a recupera mesaje importante, poți apela la un specialist IT cu experiență în recuperarea datelor.

Recuperarea mesajelor șterse de pe WhatsApp poate fi o procedură complexă, dar cu precauții adecvate și alegerea metodelor potrivite, poți crește șansele de a-ți salva conversațiile prețioase. Pierderea mesajelor poate fi o experiență neplăcută, dar cu ajutorul metodelor și sfaturilor prezentate mai sus, poți crește șansele de a le recupera. Reține că activarea backup-ului automat este cea mai bună modalitate de a preveni pierderea datelor importante. Pentru a citi mai multe articole interesante despre acest subiect, accesează realitatea24.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns


Articole asemănatoare