Cum să alegi fondul de ten potrivit pentru tipul tău de piele

Primul pas în alegerea fondului de ten perfect este să înțelegi care este tipul tău de piele. Pielea poate fi uscată, grasă, mixtă sau normală, iar fiecare tip are nevoie de un tip diferit de produs. Dacă ai pielea uscată, vei căuta un fond de ten hidratant, în timp ce pentru pielea grasă, un fond de ten matifiant ar putea fi mai potrivit.

Testul panglicii

O metodă simplă de a-ți determina tipul de piele este testul panglicii. Acesta presupune aplicarea unei bucăți de șervețel de hârtie pe fața proaspăt spălată. Dacă panglica aderă doar în zona T (frunte, nas și bărbie), probabil ai pielea mixtă. Dacă nu aderă deloc, pielea ta este uscată. Dacă aderă pe toată suprafața feței, ai pielea grasă.

Subtonul pielii tale

De asemenea, este crucial să îți cunoști subtonul pielii pentru a alege o nuanță care să se potrivească perfect. Subtonurile pot fi reci, calde sau neutre.

Cum să îți determini subtonul

O metodă ușoară este să privești venele de la încheietura mâinii. Dacă acestea sunt albastre, ai un subton rece. Dacă sunt verzi, ai un subton cald. Dacă nu poți decide, este posibil să ai un subton neutru.

Testarea mai multor nuanțe

Nu te baza doar pe cum arată fondul de ten în recipient sau pe recomandările altora. Testează întotdeauna produsul pe pielea ta. Aplică o cantitate mică pe încheietura mâinii sau pe maxilar și verifică cum se armonizează cu pielea ta la lumina naturală.

Formulă și acoperire

În funcție de ceea ce ai nevoie, există fonduri de ten cu acoperire de la ușoară până la totală și cu diverse formule: lichid, cremă, pulbere sau stick.

Piele uscată

Dacă ai pielea uscată, evită formulele care conțin alcool sau care sunt matifiante. Optează pentru formule care conțin ingrediente hidratante, precum acidul hialuronic.

Piele grasă

Dacă ai pielea grasă, caută formule care controlează sebumul și care oferă un finish mat. Ingredientele cum ar fi acidul salicilic pot fi de ajutor.

Durabilitate și alte caracteristici

Unii oameni au nevoie de un fond de ten care să reziste toată ziua, în timp ce alții pot prefera ceva mai ușor și mai natural. Citește etichetele și recenziile pentru a vedea cât de bine se menține produsul pe parcursul zilei. De asemenea, iei în considerare dacă ai nevoie de un produs rezistent la apă sau care are protecție solară inclusă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns


Articole asemănatoare