Ținutele care te fac să pari mai înaltă

Deși înălțimea este un atribut biologic pe care nu îl putem schimba, modul în care ne prezentăm poate crea o percepție diferită despre noi. Îmbrăcămintea, în special, are puterea de a influența această percepție. Dacă îți dorești să pari mai înaltă, sunt câteva trucuri de stil pe care le poți folosi.

Alege croieli alungitoare

Croiul unei haine poate face o diferență enormă în ceea ce privește percepția înălțimii. Piese vestimentare cu croieli drepte, ce urmăresc linia corpului, te vor face să pari mai înaltă. Evită piesele foarte largi, care creează o siluetă orizontală și te pot face să pari mai mică de înălțime.

Verticalitate și linii

Linii verticale, fie că sunt sub formă de dungi sau cusături, creează o iluzie de alungire. Poți opta pentru pantaloni cu dungi verticale, fuste plisate sau rochii cu croieli care adaugă verticalitate ținutei.

Folosește-te de culoare și contrast

Purtarea unei singure culori de la cap la picioare poate crea un efect de alungire. Evită să porți culori contrastante între partea de sus și cea de jos, deoarece acestea vor tăia silueta și vor scădea din efectul de alungire.

Pantofii potriviti fac diferența

Poate părea evident, dar nu vorbim numai despre tocuri înalte. Alegerea pantofilor este crucială. Pantofi nude, care se potrivesc cu tonul pielii tale, pot prelungi linia piciorului. Dacă preferi pantofi fără toc, optează pentru cei cu vârf ascuțit, care creează o iluzie de prelungire.

Accesorii cu grijă

Accesoriile pot juca, de asemenea, un rol în crearea iluziei de înălțime. Optează pentru coliere lungi și evită brățările și cerceii masivi care atrag atenția spre partea de jos a corpului. Alege genți mai mici, care nu distrag atenția și nu adaugă volum inutil.

Jocul proporțiilor

Proporțiile sunt esențiale când vine vorba de a crea o iluzie de înălțime. Dacă optezi pentru o fustă sau rochie, alege o lungime fie deasupra genunchiului, fie maxi, evitând lungimile care tăie gambele la mijloc. Pantalonii cu talie înaltă sunt, de asemenea, o alegere excelentă.

Învață arta layering-ului

Suprapunerea inteligentă a straturilor de îmbrăcăminte poate, de asemenea, să te facă să pari mai înaltă. Un sacou bine croit sau o jachetă peste o cămașă lungă pot crea un efect de alungire. Evită însă straturile multiple de haine voluminoase.

Postura: secretele nevăzute ale înălțimii

Postura joacă un rol semnificativ în percepția înălțimii. Păstrarea spatelui drept, ridicarea bărbiei și ținerea umerilor înapoi sunt toate elemente care adaugă câțiva centimetri virtuali la înălțimea ta.

Aplicând aceste principii de stil, vei observa că nu numai că vei părea mai înaltă, dar vei câștiga și încredere în tine. După toate acestea, cheia este să îmbraci hainele care te fac să te simți bine în pielea ta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns


Articole asemănatoare